2010. március 8., hétfő

Lépés az életcél felé


Vajon mi kell ahhoz, hogy feladjuk az addigi életünket, és megtegyünk egy olyan lépést, ami ellen semmi nem szól, mégis tartunk tőle?
A jelenlegi munkám nem elégít ki szakmailag, nem vagyok boldog, sem elégedett vele. Lehetőségem lenne megvalósítani egy régi álmom, minden adott, nem csak a párom támogatja teljes mellbedobással, de az angyalok is. Minden kártya, jel, felmerülő ötlet, tényleg minden arra mutat, hogy ez az utam.
Már csak egyetlen kérdés van. Miért nem merek lépni? Az "ismeretlentől" való félelem, vagy a bizalmatlanság? Hiszem, hogy bátran kell lépnem, mert vigyáznak rám, mégsem merek olyan bátran cselekedni, ahogy vallom azt. Pedig az életcélt keresem, ahogy mások is. Az angyalkártya szerint egyszerűen kérnem kellene, hogy segítsenek. Hiszen már annyiszor bizonyították a magasabb erők, nevezzük angyaloknak, lelkeknek, az univerzumnak, vagy magának Istennek, hogy ez elég. - kérni kell Úgy értem őszintén, szívből kérni, és elhinni, hogy a nekem legjobbat fogják adni. Persze az, hogy nekem mi a legjobb, az adott pillanatban nem mindig egyértelmű.
Bízom abban, hogy a lakásom kiadása, a munkám, sőt a médiával való teljes kapcsolat feladása  és a költözés az ország másik végébe nem csak egy vakmerő, bátor tett, de az első lépés - olyan lépés, amelyet felsőbb erők támogatnak - egy újabb életszakaszba. Tovább lépni azon az úton, amely az életcélomhoz vezet. Vajon a saját vállalkozás mennyiben segít hozzá, hogy embereken tudjak segíteni?
Mostanában rá kellett jönnöm, hogy ha megtalálom a helyem, magamra is van időm, pihenek, nem kell folyamatosan a gondokon, problémákon agyalnom, van türelmem és energiám arra, hogy a fizikai szem számára láthatatlan dolgokat lássam, halljam. Sokkal több lelket érzek a környezetemben, ha nyugodt vagyok, ez logikus is.
Ezek szerint, ha egy olyan munkát csinálok, amit szeretek, megteremti legalább a viszonylagos anyagi biztonságot, boldogan, a párommal élek és magamra, pihenésre is van időm, végre lesz energiám, hogy azzal foglalkozzak, ami valójában a feladatom. Például, hogy segítsek másoknak. Azonban ez tényleg csak akkor lehetséges, ha úgy érzem, rendben van az életem. No, talán valahogy így vezet az életcélhoz egy lépés, ami látszólag teljesen más irányba visz...

5 megjegyzés:

  1. Szia,
    sok sikert látatlanban az életcélodhoz. Milyen vállalkozást szeretnél, ha megkérdezhetem?
    Az angyalkártyás blogbejegyzésedhez hozzátennék egy gondolatot, nem baj? :)

    Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy a kártyás válaszokat a tudatalattink irányítja a fejlődési ciklusunk energiáihoz igazítva.

    Amikor tarot kártyából kérdeztem , egy ideig mindig ugyan azok a válaszok jöttek. "Megfogadtam" őket.
    Pár hónap után, miután különböző hatásokra már kisebb változások mentek végbe bennem , a régi válasznak épp ellenkezői jönnek ki sorozatban.

    Ez ugyan nem zárja ki az "angyali segítséget", de valahogy úgy érzem, hogy a spirituális fejlődést nem lehet kártyák útmutatásával végezni.
    Az angyalok fogalmát ugyan még nem értem, és nem tudom hova tenni, de azt hiszem, ha tőlük várnánk (kárya formában pl) a válaszokat "minden" felmerülő kérdésünkre, azzal az ő energiájukat használnánk fel, vagyis spirituálisan nem fejlődnénk igazából.

    Ezért tartom a kártyákat, az angyalokat és a horoszkópot is csak "eszközöknek" az önmagunk megismerésének útján, tehát másodlagosak.

    Ajánlok egy könyvet, de lehet, hogy már olvastad : James Redfield - A mennyei prófécia.
    Kíváncsi vagyok, hogy ismerted- e már?

    Szép napot
    Johanna

    VálaszTörlés
  2. (A kártyák két ellentétes válasza amúgy illeszkedett az akkori helyzetembe = egyik sem volt "tévedés".)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Nekem Sonia Choquette könyve, a kérdezd angyalt! segített sokat. Főleg arra a kérdésre ad választ, amit te is feltettél, hogy kik is az angyalok valójában, de korábban már én is többször írtam róluk, főleg az enyémről.
    Nekem a kártya segít, de nem szabad elfelejteni, hogy szabad akaratunk van, amit még az angyalok sem akarnak befolyásolni. De mindig bátran döntök, mert biztos vagyok benne, hogy vigyáznak rám ;)
    A könyvet, amit ajánlottál nem ismerem, de utánanézek.

    VálaszTörlés
  5. Köszi a könyvet, én is utánanézek :).

    VálaszTörlés